Отвориха ключов пропускателен пункт на границата между Афганистан и Пакистан

NetNews

Афганистан и Пакистан отвориха тази сутрин ключовия пропускателен пункт „Торхам“ на общата си граница, след като той беше затворен в продължение на десетина дни, предаде Франс прес, като се позова на афганистански и пакистански представители.

Затварянето на пропускателния пункт блокира хиляди тирове от двете страни на границата.

Представител на пакистанските гранични власти, поискал да остане анонимен, потвърди пред АФП, че пунктът е бил отворен.

„На преговори бе постигната договореност, че до 31 март пакистанските и афганистанските шофьори ще могат да преминават през границата без визи и паспорти. От 1 април обаче както визите, така и паспортите ще бъдат задължителни“, поясни пакистанският представител.

Представител на афганистанските гранични власти каза, че тировете вече могат да преминават през границата, след като Пакистан се е съгласил, че афганистанските шофьори могат да влизат на пакистанска територия без паспорти и визи.

Много афганистанци нямат паспорти, отбелязва АФП.

Пунктът „Торхам“, който обичайно е много натоварен, бе затварян на няколко пъти през последните месеци, след като Пакистан поде кампания за изгонването на афганистанците без документи от територията си и за връщането им в Афганистан.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бенямин Нетаняху: Продължаваме войната в Газа до абсолютна победа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че Израел ще продължи да се сражава в ивицата Газа до „абсолютна победа“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Израелският лидер изтъкна, че вчерашният ден е бил особено труден за израелските сили. „Вчера беше един от най-трудните дни, откакто започна войната. В името на нашите […]