Откриха 250 кг. канабис в Берковица

NetNews

След сигнал полицаи са проверили земеделски имот в землището на планинското село Балювица в община Берковица и са открили нива със 109 растения канабис. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Растенията са с общо тегло 250 килограма и били засадени на площ от 590 квадратни метра. Всяко растение било с височина 160-220 сантиметра. Около тях била изградена модерна система за капково напояване.

Те са ожънати и изгорени от полицията, като преди това са взети проби.

По случая е образувано досъдебно производство по член 354 от Наказателния кодекс. Изяснява се кой е засадил и отглеждал нивата с канабис.

От полицейската дирекция съобщиха, че откритата нива с канабис е първата за тази година, като през миналата година е имало няколко случая, но с по-малки количества канабис.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Има ли право Украйна да обстрелва Русия?

Международното право разрешава на нападнатия във война да се отбранява. Но позволено ли е Украйна да нанася ответни удари на руска земя? Стават ли страните, които доставят оръжие, „воюващи страни“? Докато руската армия продължава активно и неспирно да напада цивилни цели в Украйна, в Германия се води дебат дали Украйна […]