Отменени полети от и до Мюнхен поради заледяване

NetNews

Повече от 700 полета бяха спрени след като летището в Мюнхен отново затвори поради заледяване. Полетите са спрени до 12 часа днес.

Към 14 часа местно време все още има строги ограничения във въздушния трафик. Разписанието на полетите е силно намалено поради екстремните метеорологични условия, съобщават от летището, цитирана от News.bg.

Оттам препоръчват на пътниците преди да тръгнат към аерогарата да проверят статуса на полета си. Очаква се повечето пътници да не успеят да отпътуват днес от съображения за безопасност.

От 771 полета, планирани за днес, повече от 80% са отменени, а почти всички останали са забавени, съобщава Euronews.

Справка на сайта на Летище София показва, че са отменени общо 6 полета от и до Мюнхен днес. За утре също има три отменени полета, като е вероятно техният брой да се увеличи.

Второто най-натоварено летище в Германия за първи път затвори в събота след обилен снеговалеж. Прекъсването продължи в неделя и понеделник. Около 1500 пътници са блокирани в Мюнхен от петък.

Предоставени са походни легла за пътници, както и напитки и храна. Пътниците също имат възможност сами да резервират хотелска стая и разходите ще бъдат възстановени.

„Въпреки това няколкостотин пътници остават да нощуват в терминала“, каза говорител на Lufthansa в изявлението.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

5G свързаност по транспортните коридори на България с Гърция и Сърбия

5G свързаност по трансевропейския транспортен коридор Ориент/Източно-Средиземноморски ще бъде изградена с реализацията на два български проекта. Те получиха финансиране от Механизма за свързване на Европа, по който Министерството на транспорта и съобщенията е координатор за България, съобщиха от ведомството на министър Георги Гвоздейков. 5G свързаност със Сърбия Над 3.36 милиона […]