От ГЕРБ оттеглиха кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС

NetNews

ГЕРБ-СДС обявиха, че оттеглят кандидатурата на Росен Желязков за председател на Народното събрание.

„Това е знак, че сме готови на компромис и търсим съгласие“, каза Десислава Атанасова на пресконференция в парламента.

„Все още на председателски съвет не е взето решение по какви критерии да бъде избран председател на Народното събрание, след като критерият събиране на мнозинство, за която и да е кандидатура, в момента не важи, понеже има паритет. Никой вариант не преодолява изискванията на текстовете на Конституцията“, каза Атанасова, цитирана от bTV.
Тя допълни, че след като няма съгласие по темата шеф на НС да бъде част от най-голямата парламентарна група, тогава от ГЕРБ са готови на друг подход. Атанасова даде като пример най-възрастният или най-опитният депутат да поеме поста, както и той да бъде излъчен от третата политическа сила.

„Относно предложението на „Продължаваме промяната“ за среща и публична дискусия, ние разчитаме това като вместо да се търсят решения се предлагат зрелища“, каза още тя.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Еврейски заселници напръскаха с лютив спрей израелски войници на Западния бряг

Еврейски заселници нахлуха в палестински град на окупирания Западен бряг, хвърляха камъни по притежавани от палестинци коли и напръскаха с лютив спрей израелски войници, които се опитваха да ги разпръснат, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на израелските въоръжени сили. Причинените от заселниците безредици снощи се случиха няколко дни след подобен […]