Официално: BMW се сбогува с още един модел

NetNews

Слуховете, че BMW ще се откаже от 6 Series Gran Coupe се оказаха верни и компанията официално потвърди това в изявление пред Motor1. Изданието съобщава, че е получило официално потвърждение за това, че „шестицата“ ще слезе от поточната линия и това ще се случи още тази година.

Gran Coupe-то ще бъде пенсионирано в края на тази есен, като не се споменават точни дати. За момента модела все още присъства в конфигураторите на марката, но не е сигурно, че това ще остане това за дълго. Вероятно до края на годината от BMW ще доставят повечето или дори всички произведени бройки, за да сложат край на моделите от Series 6.

Припомняме, че BMW 6 Series Gran Turismo се появи на пазара през 2017-та година следвайки предходния Gran Turismo модел базиран на 5 Series. Подобно на него, така и този модел разчита на платформата на по-малкия модел в гамата на BMW, като представя подобна визия, но с повече пространство за пътниците и по-голям багажник под формата на лифтбек.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Защо отнеха титлата на Мисис Баба, след като се прочу като най-красивата баба в Европа?

Директорката и собственик на конкурса „Мисис Баба“ Меги Савова отне титлата на една от последните победителки – Сияна Йорданова. Причина за прецедента в историята на надпреварата е несъгласувано с други решение от страна на победителката да замине на конкурс в чужбина, без да извести Савова. Пред „Телеграф“ Меги Савова заяви: […]