Още един тежък удар за Борис Джонсън

NetNews

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън загубиха частични парламентарни избори, което предизвика спекулации за оставка на председателя на партията и поднови разговорите за политическото бъдеще на Борис Джонсън, предава Ройтерс.

Загубите – в традиционен район на консерваторите в Южна Англия и в Северна Англия, където беше избран представител на лейбъристите, предполагат, че електоралната коалиция, която Джонсън събра на националните избори през 2019 г., може да се разпадне.

Превръщането на Джонсън от победител в изборите във виновник за последните загуби може да накара депутатите отново да поиска оставката му заради нарушенията на правилата по време на локдауна и на фона на нарастващите цени в страната.

Джонсън беше подложен на силен натиск да подаде оставка, след като беше глобен за нарушаване на правилата на локдауна след полицейско разследване на партита в офиса му на Даунинг стрийт.

Този месец той оцеля при вот на доверие от консервативните депутати, въпреки че 41% от колегите му в парламента гласуваха за свалянето му.

Въпреки че според правилата на неговата партия той не може да бъде изправен пред вот на недоверие за още една година, депутатите, страхуващи се за собственото си бъдеще, може да решат да намалят гратисния период, за да предизвикат нов вот.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Автомагистрала ще свърже Белград с румънския град Тимишоара

Румъния и Сърбия подписаха споразумение за създаване на връзка между автомагистралата Тимишоара-Моравица и високоскоростния път Белград-Ватин, съобщи румънският министър на транспорта и инфраструктурата Сорин Гриндяну, цитиран от телевизия Диджи 24. Автомагистралата Тимишоара-Моравица ще осигури много важна връзка между западната част на Румъния и Сърбия, както и между Румъния и пътната […]