Още едно доказателство за лицемерието на руската армия

NetNews

Руските окупатори използват училища в Украйна като свои казарми и военни складове, криейки се там и извършвайки обстрел оттам, предаде Службата за безопасност на Украйна (СБУ).

Рашистите се крият в цивилни обекти, правят си „героични“ селфита, които изпращат на своите роднини в РФ, предаде СБУ. Това е поредно доказателство за лицемерието на руската армия.

Докато руските войници се крият страхливо в цивилни обекти, руската пропаганда разпространява дезинформация, че украинските войници са разположени в училища и болници и използват цивилните като жив щит. От началото на непредизвиканата пълномащабна война в Украйна на 24 февруари, руската армия извърши хиляди военни престъпления на украинска земя.

По данни на Киев от началото на агресията 3668 цивилни са убити, а военните престъпления, извършени от руската окупаторска армия, са 11 674. Сред загиналите има 245 деца. Руските военнопрестъпници избиват цивилни, изнасилват деца и жени, разграбват домове и магазини. Близо 7000 цивилни сгради са разрушени. Владимир Путин излъга, че руската армия ще атакува само военни обекти в Украйна. Украинските сили до момента се защитават успешно във войната и са убили 28 000 руски нашественици.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Все повече наематели се опитват да си продадат жилищата

Във Великобритания нараства броят на наемодателите, които се стремят да продадат имота си, вместо да продължат да го отдават под наем, сочат данни на Националната асоциация на купувачите на имоти (NAPB). Основната причина е продължаващото поскъпване на жилищата. В началото на месец май правителството обеща да предприеме стъпки за премахване […]