Павела Митова: В бюджета прозират лични интереси и лобистки текстове

NetNews

ПП–ДБ нарушиха Закона за публичните финанси, внасяйки бюджета след установените срокове. В концепцията за бюджета няма никакви реформи и прозира липсата на политическа програма и приоритетни сфери. В капиталовите разходи има доста частни и лични интереси, също и лобистки текстове. Заложените разходи са доста повече от очакваните и дефицитът се повишава въпреки изземането на 100% дивиденти от енергийните дружества.

Това каза пред NOVA NEWS Павела Митова от „Има такъв народ“.

По темата за Паметника за Съветската армия тя смята, че не бива да бъде разрушаван в целостта си, а да бъде преместен. „Такъв вид монумент не бива да се извисява толкова високо над главите на поколението на демокрацията. На мястото му трябва да има обединителна фигура, символ, който да не разделя. Добра идея е да е на личност като Хан Аспарух. Ако се проведе референдум, софиянци ще изразят най-правилно мнението си“, смята Митова.

Относно конституционните промени депутатът посочи, че те трябва да се извършват след свикване на Велико Народно събрание. „Юридическата гилдия не одобрява депутатите да ги извършат. Политиците трябва по-често да се вслушат в експертното мнение. Фактите са красноречиви – всеки приет закон бива дискутиран повече от веднъж, поправяме грешки. Постоянно има проблеми и недоволство в гражданите. Дипломацията е да умееш да казваш „добро куче“, докато намериш достатъчно голям камък“, заяви тя.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Асен Василев: Приемаме държавния бюджет до Коледа

Въпреки провалените заседания на парламента тази седмица, държавният бюджет ще бъде приет до Коледа, прогнозира пред bTV финансовият министър Асен Василев, цитиран от novini.bg. Утре ще заседават извънредно депутатите от бюджетната комисия в Народното събрание. „Независимо от критиките на едрия бизнес, няма да бъде правена крачка назад от данъчните закони, […]