Пандемия! Бразилия регистрира 600 000 COVID жертви

NetNews

Бразилия в петък станa втората държава в света, която преминaва 600 000 смъртни случая от COVID-19, предаде "Ройтерс". Това е пореден удар за правителството, което вече беше остро критикувано от здравните експерти за лошо управление на пандемията в страната. По брой заразени Бразилия отново е на челните места.

Страната ускори ваксинациите след бавния старт на кампанията и има признаци, че броят на новозаразените започва да намалява. Повече от 70% от бразилците са получили първа доза.

Смъртните случаи са намалели с 80% от пика им от над 3000 на ден през април.

Министерството на здравеопазването регистрира 451 нови смъртни случая от COVID-19 към четвъртък, като общият им брой достигна 599 810 от началото на пандемията.

Бразилското правителство е против здравните паспорти, но подкрепя ваксинацията срещу Covid-19. Това заяви бразилският президент Жаир Болсонару през септември пред Общото събрание на ООН.

Болсонару заяви, че ще бъде последният бразилец, който ще се ваксинира, но настоя пред делегатите, че програмата за ваксинация в страната му напредва бързо. Той съобщи, че правителството му вече е поставило повече от 260 милиона дози ваксини.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Издирват това 12-годишно момиче, виждали ли сте го (СНИМКА)

По молба на близките ОДМВР-Стара Загора издирва 12-годишната Татяна Иванова Вълева, която е в неизвестност от 5 октомври. Татяна е на видима възраст 12-14 години, висока е около 1,55 см, с черно-лилава коса, светлокафяви очи, слабо телосложение. Облечена е с черно кожено яке, черни дънки и черни маратонки, с обеца […]