Паргов: При скорошни избори тенденцията ще е неприятна за БСП

NetNews

Най-важното за БСП е моделът „ГЕРБ“ да бъде отстранен от властта, но по-важното е да се стабилизираме като партия, защото при скорошни избори тенденцията е доста неприятна за нас. Това каза председателят на БСП-София Калоян Паргов за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“.

По думите му в Националния съвет има консенсус по отношение на това да има стабилно правителство, което ще бъде на доста по-широка основа, защото няма партия, която е убедителен победител, а отношенията между „Има такъв народ“ и „Демократична България“ будят тревога . Според него те трябва да намерят сили да продължат тези разговори, без ултимативния тон, защото той замразява диалога.

Калоян Паргов е категоричен, че по степента на носене на отговорност Корнелия Нинова трябва да подаде оставка заради резултатите от изборите, а той ще е първият след нея, ако тя прояви тази смелост. „На 4 април ясно заявих, че по степента на носене на отговорност, когато говорим за национални избори, предвид и моята отговорност в подкрепата на политиката на Корнелия Нинова, която за съжаление не даде резултата, който очаквахме всички, съм готов след нея първи да си подам оставката. И държа на тази си дума. Задават ми въпроса, защо не съм първи аз, а след мене да е Нинова – ами, защото ако бяха местни избори, както 2019 г., отговорността изцяло пада върху мен и Градската организация.

Същата тази Градска организация в този състав, която спечели президентските избори в София, която направи резултат, който сме имали два пъти преди това – над 150 000 гласа в София, 2013 и 2005 г., с които дойдохме на власт и направихме правителството на Тройната коалиция, същият този състав, който даде резултат на европейските избори, който направи тези местни избори, в които за малко да имаме кмет на София – мечта вече 30-годишна и в която само 20 000 гласа, купени от корпоративен вот в София, ни разделиха от нея. За съжаление, тогава нямаше служебен министър Бойко Рашков, който да се справи с това, както сега“, обясни председателят на БСП-София. В хода на разговора се разбра, че трябва да има скорошен Конгрес на БСП, тъй като анализът, започнал на 25 юли, трябва да продължи и самият Конгрес окончателно да подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова. Според него този сигнал от най-високия форум ще бъде още по-отчетливо разпознат от избирателите, като категорична подкрепа, която е трябвало да се даде още с обявяването на кандидатурата им през зимата на тази година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За "утрепания дедо" на един бивш премиер

На 24 юли бившият премиер Борисов заяви: "Моя дедо ей така са го извели, утрепали са го в двора с тояги и аз затова така си изпускам нервите по адрес на Рашков – този червен сатрап". Само преди два месеца Борисов пак беше споменал дядо си като на 29 май […]