Петков за бъдещите премиери: Невероятни таланти!

NetNews

Съединението е възможно, когато най-талантливите заработят заедно, за да изведат България напред. Това заяви за бъдещите премиери, които ще се сменят на ротация през 9 месеца Николай Денков от ПП и Мария Габриел от ГЕРБ.

„Непрекъснато обсъждаме, че България е страна, която има много проблеми за решаване, но по-рядко говорим, че България е страна с много възможности и аз дълбоко вярвам, че България има светло бъдеще“, каза той.

Според него във всяка страна има талантливи и можещи хора и това, което те правят, определя развитието на страната.

„Има и страни, където топ талантът излиза извън България и много от талантите в Силициевата долина са от Европа. Днес съм оптимист, това че Денков ще води правителство за първите 9 месеца, а Габриел за вторите 9 месеца ми дава надежда. Не знам дали всички осъзнават, че Денков е учен, от чиито трудове са използвали много други учени. Освен това той има административен опит като заместник-министър и министър. Габриел е невероятен талант и се е доказала в Европа“, посочи Петков.

Той призова депутатите да ограничат острото политиканстване.

„Аз бих се радвал новините от НС да са скучни в следващите месеци – без скъсани ризи, без скандали, а да отраят поредния приет закон по Плана за възстановяване и устойчивост, за реформа в съдебната система, за институционална реформа. Време е да свършим работа, да докажем, че България може да е справедлива страна без корупция и всеки може да живее нормален живот“, посочи Петков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китай и САЩ заявиха, че техни представители са провели конструктивни дискусии

Китай и САЩ заявиха, че техни представители са провели конструктивни дискусии, предаде Ройтерс. Срещите тази седмица между високопоставени представители на САЩ и Китай са белязани от оптимистичен тон, като двете страни постигнаха съгласие за съхраняване на комуникационните линии помежду си, отбелязва Ройтерс. Изявленията от Вашингтон и Пекин за срещите на […]