Петър Карабоев за смъртта на Пригожин: В руските медии новината беше в края на емисиите, казана бързо и замазана

NetNews

Отмъщението се сервира студено, каза шефът на ЦРУ. Има консенсус, че това е дело по лична заповед на Владимир Путин. В Русия забележително беше, че във водещите канали в новината беше в края на емисиите – около 30 секунди, казана бързо и замазана“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV журналистът Петър Карабоев, заместник-главен редактор на „Дневник”.

„В извънредни предавания в интернет на водещите пропагандисти на Кремъл казаха, че са виновни украинците и англосаксонците“, добави той.

„Доколкото реагираха близките до групировката канали – съобщиха, че е загинал и е убит от враговете на Русия. Не казаха кои са „враговете“, но мисля, че се подразбира. Ако Путин стои зад това нещо, той е решил да изчака Пригожин, да изстинат страстите около метежа и да има време да отслаби организацията „Вагнер“. Очаква се, че Пригожин го няма, но организацията все още е проблемна“, посочи Карабоев.

Той коментира и версията, че Пригожин не е бил в разбилия се самолет Legacy 600 на „Ембраер“:

„Ако Пиргожин се появи на запис и каже – „жив съм“, това ще бъде огромен срам за Кремъл и те биха го издирили на края на света“.

„Това е разговорът за силата на „Вагнер“ – дали е опасност за Кремъл. Възможно е Пригожин да бъде убит и е възможно да има метеж до края на годината. Така изглежда Русия днес. Не разбирам групата политици, които искат да сме в дружески отношения с тази държава – така изглеждаща“, подчерта журналистът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тодор Тагарев: Вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета на Пригожин

Вероятно е имало поставен взрив на борда на разбилия се самолет, на който се предполага, че е пътувал командирът на частната военна групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ министърът на отбраната Тодор Тагарев. Според него е много малко вероятно в случая да става въпрос […]