Плевнелиев защити ГЕРБ, разкритикува остро Радев за пореден път

NetNews

Президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев предупреждава настоящия държавен глава Румен Радев, че колкото по-уверен е, че ще бъде преизбран, толкова повече ще сбърка.

"Сега вече имаме тоталната и абсолютна власт в ръцете на Радев. Всичко в тази държава започва и свършва с него и ние виждаме и можем да си направим сметка дали това е голямата промяна, дали това е надграждането на българската демокрация, както президентът Желев ни е учеше да надграждаме демокрацията и да я лекуваме с повече демокрация“, коментира в неделния сутрешен блок по БНТ Плевнелиев.

"Никога досега президент на демократична държава не се е опитвал по такъв начин да води битки за властта, по такъв начин да сее разделени в обществото и да посочи 1 милион българи като хора, които трябва да бъдат изчегъртани, изметени. Такова чудо не принадлежи към логиката на действие на един демократично избран държавен глава. Това служебно правителство работи във време на решителни за президента Радев избори за неговото преизбиране за втори мандат. Досега не е имало такъв случай“, разкритикува той. "Трябва да се търси баланс,а такъв няма. Балансът означава, че държавният глава винаги търси кого и как да сложи на най-висшите позиции така, че да има широко представителство – и левите, и десните. Той е президент на всички българи, но не – ние слагаме най-близкия си приятел и доверен човек за началник на щаба, за да правим избори, от които зависи неговата политическа съдба“, недоволен е от избора на служебен министър-председател президентът в периода 2012-2017 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тухел: Уау! Не знам как да се чувствам

Мениджърът на Челси Томас Тухел беше изключително емоционален след спечеления финал на Шампионска лига. "Да споделиш всичко това е невероятно. Направихме го. Уау. Не знам как се чувствам“, коментира Тухел. "Бях толкова благодарен, че стигнах за втора поредна година до финала. Чувството е различно. Бяхме някак… Усещах как се приближаваме“, […]