Под карантина са 106 пристигнали от Англия на летище Пловдив

NetNews

106 пътници, които снощи са пристигнали от Великобритания на летище Пловдив, са поставени под карантина. Това е първият полет, който попада под новите правила за преценка на епидемичния риск, въведени от служебното правителство.

Припомняме, че от вчера гражданите от Великобритания, Северна Ирландия, Кипър, Испания, Фиджи и Кувейт не се допускат на територията на България, тъй като са в т.нар. „червена зона” за висок риск от COVID-19.

Българските граждани, които пристигат у нас от тези държави пък, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от стъпването в България. В противен случай те се поставят под задължителна 10-дневна карантина. За да бъде отменена, трябва да изпратят негативен резултат от PCR тест по имейл в срок до 24 часа след пристигане.

Освен 106-те пътници от самолета, вчера здравните инспекторите са поставили под карантина в Пловдивско още 7 души, пристигнали от рискови зони. Така общо в областта поставените под домашна изолация лица са 1266.

„РЗИ-Пловдив осигурява ежедневни дежурства на ГКПП „Аерогара Пловдив“ за спазване на въведените противоепидемични мерки относно влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на република България”, съобщиха от здравната инспекция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

5000 лв. гаранция за полицая, прегазил и убил дете в Пазарджишко

Привлякоха като обвиняем полицейския служител, който блъсна и уби дете на пешеходна пътека в Пазарджишко, съобщиха от прокуратурата. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. 42-годишният служител на сектор „БОП“-Пазарджик е привлечен като обвиняем, за това, че на 19 юли в село Братаница, при […]