Пожарът на Тенерифе е „извън контрол“

NetNews

На остров Тенерифе хиляди хора бяха принудени да напуснат домовете си поради горски пожар, който избухна и вече е извън контрол. Пожарът е предизвикал евакуацията на близо 4500 души от селата и къмпингите в района. Огнените стихии са изпепелили площ от над 6425 акра.

Този пожар се смята за един от най-големите, които Канарските острови са преживели през последните 40 години. Регионалният лидер Фернандо Клавихо заяви, че пожарът в момента е „извън контрол“ и сега екипите се надпреварват с времето преди температурите да се повишат отново по време на почивните дни. Столицата на острова Санта Круз се намира на 20 километра от областта, засегната от пожара, цитира „Фокус“.

Местни власти и пожарникари работят усилено, за да се справят с пожара, но туристическият офис на Тенерифе заяви, че пламъците не са близо до основните ваканционни зони и градове, които продължават да функционират нормално.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Принос към замърсяването: Багер разкопа плажа в Обзор при устието на река и мръсна вода се изля в морето

Пред погледите на десетки почиващи и гости, багер разкопа плажа в Обзор при устието на река Двойница. Сигналът е от платформата на bTV „Аз, репортерът“. Кадрите са от 18 август около 11 часа. Според очевидците районът, в който играели и деца, не е бил обезопасен, докато багерът работи, а мръсната […]