Пожар затвори летище Лутън в Лондон

NetNews

Всички полети на лондонското летище Лутън бяха преустановени заради голям пожар на един от паркингите, предаде БНР. Говорител на летището каза, че службите за спешна помощ са реагирали незабавно на пожара на Паркинг 2 на терминала и че достъпът до летището е ограничен.

Кадри, разпространени онлайн, показват огромни пламъци и извиващ се дим от последния етаж на многоетажната сграда. На място са пристигнали линейки, но не се съобщава за жертви. Пожарникари се борят с огнената стихия. По техни данни пожарът е засегнал 80% от третия етаж на паркинга.

„Гардиън“ цитира парамедици, че един гражданин и 6 пожарникари са имали дихателни проблеми след вдишването на гъстия дим. Таблоидът „Сън“ съобщи, че пожарът е започнал след подпалването на кола на последния етаж. Според свидетел поне 12 автомобила на паркинга са били обхванати от пламъци. Той съобщава и за експлозии. Летищните власти помолиха хората да не пътуват към Лутън.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Около 20 американци са в неизвестност след нападението на "Хамас" срещу Израел

Около 20 американци са в неизвестност след нападението на палестинската ислямистка групировка „Хамас“ срещу Израел в края на миналата седмица, взело стотици жертви, съобщи съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс и БТА. Съливан заяви, че засега не е известно колко от изчезналите […]