Покрив уби трима строители на супермаркет във Флоренция ВИДЕО

NetNews

Трима души загинаха при инцидент по време на строителни работи във Флоренция – падна част от покрив при изграждането на голям супермаркет, предаде БНР.

Други трима работници са приети в болница в тежко състояние, издирват се още двама души.

В момента на инцидента на строителната площадка от над 5 000 квадратни метра е имало 50 работници, 8 от които на мястото на срутването. То е станало след като 20-метрова бетонна греда за поддържане на покрива се е счупила и е паднала върху тях.

От профсъюзите заявиха, че това не са строителни работници, като Лука Вомеро от Италианския съюз на труда UIL за РАИ уточни:

„Това са металурзи, които нямат специфичнo строително обучение“.

Синдиците уточниха още, че често, строителните фирми наемат работници без специална подготовка, a в случая се отнася за трети подизпълнител. Шокирани очевидци споделиха, че първоначално се чул тътен като при земетресение, след което от мястото на строежа се вдигнал голям облак от прах и отломки. По щастлива случайност срутването не е станало към външната страна на строителния обект намиращ се в жилищен квартал.

Това е поредна и много тежка трудова злополука. През изминалата 2023-а година по официални данни, по време на работа в Италия са загинали 1467 души, в голямата си част са работници – чужденци.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

19 нови случаи на коронавирус, няма починали заразени

През последното денонощие у нас са регистрирани 19 нови заразени с коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал, предаде dariknews.bg. Не се съобщава за починали от заразата. Направени са 1 379 теста и са поставени 20 дози ваксини. Излекуваните за последното денонощие са 13. В болница са новопостъпили 4 души, […]