Политолог каза кога ще са предсрочните избори

NetNews

„Свидетели сме на един от епизодите, които се разгръщат един по един. Искането на оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев е част от политическата ситуация, която се разигра през последните дни и ще се разиграва през следващите седмици“.

Този коментар направи пред БНР политологът Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“.

Той подчерта, че постът на парламентарния шеф е много важен, защото представлява парламентарното мнозинство:

„До голяма степен той се грижи и за легитимността на това мнозинство в НС“.

Стефанов изказа скептицизъм към продължителността на 47-ия парламент и прогнозира предсрочни избори в края на септември или началото на октомври:

Гореща мълва в НС: На тази дата ще са предсрочните парламентарни избори

„Ще станем свидетели на това, че НС е било най-ярко в своя зенит. Статистиката показва, че ще приключи своя живот с доста скромна законодателна дейност“.

Според него събитията в момента не си приличат с политическата ситуация в страната през 1991-92 г.:

„Сега имаме голяма база от обществото, настроена аполитично и делегитимационно спрямо политическия процес и политически институции. Тогава обществото беше вторачено в случващото с в политиката, тъй като имаше огромни обществени очаквания и надежди. Така че ситуациите са различни“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кевин Спейси отрече обвиненията в сексуално посегателство

Холивудският актьор Кевин Спейси отрече „категорично“ твърденията, че е извършил сексуално посегателство срещу трима мъже. Американската звезда се яви днес в лондонски съд, за да му бъдат повдигнати обвинения. Заместник-главният магистрат Тан Икрам го освободи под гаранция до следващото изслушване, насрочено за 9:30 ч. (08:30 ч. по Гринуич) на 14 […]