Политолог: Румен Радев отдавна е прекрачил границата на търпимото

NetNews

Истерията, която обхвана президента и кръговете около него, във връзка с датата на националния празник и отбраната и охраната на този фетиш за някои – Паметника на съветската армия (ПСА), се навързват в една гротескна кампания, която надали ще е успешна. Тези въпроси, както и темата за домашното насилие за повод партиите да не си почиват, а да работят усилено. Това коментира пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.

Ще ми се да видя политически целенасочени дебати, а не разхищение на парламентарна енергия, заяви Стефанов.

По думите му, може би много от гласувалите за президента Румен Радев вече ги са разочаровани и ги е срам.

Той е политически играч и гони политическата си кариера. От разделението, което всява, той отдавна е прекрачил границата на търпимото, добрия тон и политическата критика, посочи Любомир Стефанов.

Политологът е на мнение, че българите продължават функционално неграмотно да четат историята си.

Българският патриот се превърна в човек, който обича чужда държава повече от собствената си, коментира той по повод отношението към 3 март и ПСА.

Монументът се използва за политическа пропаганда и от двете страни. Подобен въпрос не може да се решава „на парче“. Подобни комунистически фетиши има на много места в страната, отбеляза политическият анализатор

Политическите играчи вече се настройват за местните избори, но все още плахо влизат във форма. Колкото повече силни кандидатури за кмет на София има, толкова по-добре. Посоката е ясна – градът трябва да е европейска столица на средно развита държава. Това е ясно, въпросът е дали ще го направим по левия или по десния начин, допълни още Стефанов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Даниел Дюбоа заплаши да нанася удари с глава и колена на Усик

Даниел Дюбоа заплаши да нанася удари с глава и колена, ако е необходимо в битката за титлата в тежка категория, ако това означава да свърши работата срещу Олександър Усик тази събота. Британецът се отправя към Полша, за да се изправи срещу непобедения Усик в задължителна защита на своята супертитла на […]