Полицаи от охраната на Капитолия съдят Тръмп

NetNews

Двама полицаи от охраната на Капитолия подадоха жалба срещу бившия президент Доналд Тръмп за подстрекаване на нападението от 6 януари срещу сградата на Конгреса на САЩ, предаде Франс прес.

При нападението един полицай загина, а десетки други бяха ранени, припомня БТА.

Двамата тъжители, Джеймс Бласингейм и Сидни Хемби, казват, че са понесли "физически и психологически травми" при сблъсъците, предизвикани според тях от Тръмп, който тогава изживяваше последните си дни като президент и отказваше да признае поражението си от Джо Байдън.

Бласингейм е чернокож полицай, който работи в охраната на Капитолия от 17 години. Той казва, че при нападението е бил ранен в главата и гърба и страда от психологическа травма след събитието, а също така е понесъл расистки нападки от привърженици на бившия президент.

Хемби е в охраната на Капитолия от 11 години. Той е ранен в ръцете и коленете, след като бил премазан върху вратите на Капитолия и е бил напръскан с химически вещества по лицето и тялото.

Двамата полицаи искат обезщетения от най-малко 75 000 долара всеки и глоба за Тръмп с неуточнен размер.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Родители и учители се обявиха против решението за отпускане на мерките

Родители за безопасно образование и Учители за безопасно образование се обединиха против решението на правителството да отпусне противоепидемичните мерки в страната след 31 март. В своя декларация посочват, че реалността е коренно различна от желанието ни да се върнем към сравнително нормален начин на живот. "Научните данни и статистика абсолютно […]