Полицията залови крадците, оставили ямболската болница без кислород

NetNews

Двама мъже са задържани за кражбата на медни тръби от инсталация за кислород в МБАЛ – Ямбол, съобщават от ОД на МВР. Посегателството бе преди полунощ във вторник, създавайки критична ситуация за нощната смяна медици.

Полицейските действия са стартирали късно вечерта на 6 юли, след получен сигнал на тел.112 за констатирана липса на част от тръби за пренос на кислород в района на болницата.

При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установена съпричастността към посегателството на 31-годишен от Бургас и 18-годишен от Ямбол, и двамата криминално проявени.

Часове след извършване на деянието, мъжете са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. В хода на работата са събрани данни, че двамата са съпричастни и към други престъпни деяния.

Събраните материали по случая са докладвани в Районна прокуратура – Ямбол. Образувано е досъдебно производство. Одобрени са проекти за привличане на двамата в качеството им на обвиняеми. Предстои непосредствено привличане и задържането им за срок от 72 часа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Централна и Източна Европа става все по-привлекателна

Инициативата “Три морета“ се е доказала като платформа за диалози, като стратегически линии за икономическо развитие чрез енергетика, транспорт и дигитална свързаност. „Това е амбициозна и сложна цел. Необходимите средства надвишават това, с което разполагаме в момента. Междувременно добре знаем, какъв голям потенциал имаме, който може да бъде използван в […]