Полковник от бразилската армия бе арестуван по разследването за военен преврат ВИДЕО

NetNews

Полковник от бразилската армия, издирван от полицията в рамките на разследване на опит за преврат от страна на сътрудници на бившия крайнодесен президент на Бразилия, бе арестуван снощи на връщане от САЩ, предаде Ройтерс.

Полковник Бернардо Кореа Нето бе арестуван на летището в Бразилия, след което бе прехвърлен в армейски гарнизон след изслушване за налагане на мярка за неотклонение.

Той е бил изпратен в САЩ от армията на мисия в Междуамериканския колеж по отбрана във Вашингтон през декември 2022 г., когато бившият президент Жаир Болсонаро замина за Флорида дни преди полагането на клетва от страна на президента Луиз Инасио Лула да Силва.

Болсонаро така и не призна поражението си от Лула на изборите през октомври 2022 година. Срещу него бе наложена забрана да заема изборна длъжност до 2030 г. заради злоупотреба с президентските правомощия и нападки срещу бразилската системата за гласуване, както и заради необосновани твърдения, че тя е уязвима за измами, посочва Ройтерс.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Франция ще вади децата под 13 години от социалните мрежи

Френският министър-председател Габриел Атал иска да не се позволява на деца под 13 години да използват социални мрежи, според негово интервю за вестник „Паризиен“, цитирано от ДПА и БТА. „Искам да работя с платформите за създаването на истинска дигитална преграда, която да не позволява на деца под 13 години да […]