Половината купувачи трудно намират достъпни жилища

NetNews

Всеки втори купуват на жилище в Нидерландия, изпитва ценови трудности при покупката на имот. Близо 25% от анкетираните от компанията I&O-research, желаят веднага да придобият апартамент. 50% от потенциалните купувачи заявяват, че им е било трудно да намерят жилище с месечен наем под 750 EUR или като алтернатива да купят такова на цена под 400 000 EUR.

Високите цени на имотите, които не падат дори по време на пандемия, се обяснява с факта, че на пазара няма достатъчно предложения. Към днешна дата предложенията са под 28 000. Така например, през 2009 г. по време на финансовата криза техният брой е бил над 122 000.

Ниските лихви по ипотечните заеми и фактът, че пандемията не засегна всички сектори в еднаква степен, също допринасят за това цените да останат високи.

Две трети от респондентите са на мнение, че жилищните кооперации не правят достатъчно за това жилищния пазар да остане „справедлив“. Те смятат на хората със средни доходи трябва да се отделя специално внимание.

След темата за опазване на здравето в добро състояние, потенциалните купувачи поставят тази за изборите. За последните 3 години вълненията по повод жилищата се е удвоила. През 2017 г. 14% от респондентите заявяват, че жилището остава най-важната тема, сега този показател е нараснал до 28%.

Близо 70% от анкетираните са на мнение, че трябва да се строят по-големи жилища, в противен случай цените ще продължат да растат. За мнозина се оказва привлекателно и решението за префасониране на офис площите в жилищни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хокеен вратар с български корени направи фурор в САЩ

Вратарят на Ню Йорк Рейнджърс Александър Георгиев се отличи с асистенция за победата над Ню Джърси с 6:3 в Националната хокейна лига, предаде Novsport. Руският страж с български корени е първият вратар на Рейнджърс след легендарния Хенрик Лундквист, който записва асистенция за тима. Пасът на Георгиев бе за първия гол, […]