Популярността на 5G за индивидуални потребители ще надвиши 40% до 2023 г.

NetNews

На 1 май разработената от Министерството на промишлеността и информатизацията „Програма за действие за използването на 5G технологиите 2021-2023“ бе отворена за коментари.

В документа се посочва, че до 2023 г. нивото на 5G технологиите в страната ще се повиши очевидно, популярността им сред индивидуалните потребители ще надвиши 40%, като броят на потребителите ще надмине 560 милиона, предава Радио Китай.

Използването на 5G технологиите е важен двигател за стимулиране на трансформацията на дигитализирането, мрежата и интелигентните икономика и общество.

От Министерството заявиха, че до 2023 г. използването на 5G технологии във важни сфери ще се задълбочи, а ефективността в употребата на 5G мрежата ще се повиши очевидно.

Освен това според Министерството, покритието на 5G мрежата трябва да се разширява непрекъснато.

До 2023 г. на всеки 10 000 души ще се падат над 18 основни 5G станции и ще бъдат изградени над 3000 виртуални частни мрежи за 5G индустрията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Община Пловдив плаща 1,6 млн. лева за 8 имота, за да удължи важен булевард

Община Пловдив започна най-мащабната си отчуждителна процедура от началото на мандата за 8 имота в район „Западен”. Кметът Здравко Димитров е подписал заповед за принудителното отчуждаване на 8 имота между 130 кв.м до 3000 кв.м.,в зоната между бул. „Свобода” и ул. „Рая”, пише trafficnews.bg. Те са нужни, за да се […]