Поредната държавна тъпня

NetNews

Опитвам се да намеря възможно най-възпитаната форма, под която да се изкажа за поредната “инициатива” на държавни чиновници, с която искат да се натегнат на потребителите на стоки в частните търговски вериги, идващи у нас от най-развитите икономики в света.

Мозъчен мишмаш от продукти, кошнички, сайт с анализи /накъде без поредния държавен сайт/, доброволна инициатива, петдесет продукта и три от вид ама всяка седмица се менят, ма то е инициатива ама всъщност е кампания и нямаме отговор кой се включва в тая тъпня ама имаме положителни разговори и приветствия и бхххххххх

Припомнете ми 1 /един/ случай, в който поредната държавна глупост за интервениране на свръхконкурентен частен пазар е дала какъвто и да било положителен ефект.

Един случай.

Какъвто и да било ефект.

На данъкоплатците им струва много скъпо да плащат за цялата тази чиновническа бълвоч, вместо да получат премахване на регистрационни и лицензионни режими, мълчаливо съгласие /обещавано на поредица от избори/, ударна дигитализация на административните услуги и масово съкращаване на ненужни чиновници, които да спрат да правят малоумни инициатив… ъъъ тоест кампании или каквото са там.

Няма никаква нужда и никаква полза от това.

А как се прави силна, работеща и конкурентна икономика с възможно най-добри за крайния потребител цени отдавна е измислено:

Ниски данъци, малка държава, свободен пазар.

Точка.

Текстът е публикуван във Фейсбук

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ливърпул готви изненадваща оферта за звезда на Наполи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се интересува от трансфер на нападателя Виктор Осимен от Наполи, съобщава вестник Сън. На няколко пъти той е изпратил скаути на английския клуб да наблюдават изявите на нигерийския национал. Германският специалист търси подходящ заместник на Мохамед Салах, чието бъдеще в тима от Мърсисайд изглежда все […]