Поскъпването се ускорява

NetNews

През текущата година цените на жилищата в Китай ще отчетат по-висок процент на поскъпване спрямо направените преди няколко месеца прогнози. Основната причина е силното търсене в големите градове. С възстановяването на икономиката държавата засили ограниченията в жилищния сегмент с цел охлаждане на пазара. Банките в големите китайски градове също започнаха да повишават лихвите по ипотечните заеми. Въпреки това цените на жилищата през последните месеци бележат ръст.

До 5% средно ще поскъпнат апартаментите през текущата година, сочи допитване сред анализатори. Предишното такова направено през февруари сочете, че поскъпването ще е средно с 3.3%.

Що се отнася до броя на жилищата, които ще се изтъргуват, то той ще остане аналогичен на 2020-та. Ръст ще има в покупката на апартаменти с инвестиционна цел. Очаква се през третото тримесечие на текущата година да се съживи интересът към придобиване на жилища ново строителство.

Въвеждането на имотен данък на територията на цял Китай не се предвижда в скоро време. Вероятно той ще бъде въведен като пилотен проект в някои големи градове с цел охлаждане на пазара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Освободиха ръководството на болница „Лозенец“ заради схема с донорство

Освобождавам Съвета на директорите на болница „Лозенец“, считано от днес, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, предаде БГНЕС. Д-р Кацаров поясни, че има данни в болницата, доскоро правителствена, да са извършвани трансплантации на органи в нарушение на действащото законодателство. Той цитира период от 2019 г. до края на […]