Походът за мир започва референдум

NetNews

Походът за мир започва референдум
В повече от 30 града в страната се проведе „Общобългарски поход за мир и неутралитет“, а организаторите обявиха, че започват и национален референдум, с който да защитят интереса на гражданите.

Още по темата

23 апр 2023 16:55

68

23 апр 2023 14:21

53

За пети пореден път се провежда похода за мир и неутралитет. В София събитието започна от Националния дворец на културата, съобщи Bulgaria ON AIR.


Организаторите се обявиха против развяването на чужди знамена по време на шествието. Те поставиха и началото на референдум с две основни направления.

„Две са направленията на въпросите в референдума – едното е да бъде предпазена България. Другото направление е облекчаване на процедурата за провеждане на референдуми, защото в момента са необходими 600000 подписа да бъдат събрани“, коментира организаторът Сърнела Воденичарова.

Инициаторите очакват подкрепа от политическите партии и обещаха, че ще продължат своята инициатива в страната. А призивите на участниците в шествието бяха за запазване на мира.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

София кара колело

В столицата се проведе велопоход „София кара колело и диша чист въздух!“. Трасето започна от Народното събрание и приключи до входа на Южния парк, съобщи Bulgaria ON AIR. И тази година в събитието се включиха много хора от различни възрастови групи. По публикацията работи: Росен Стойчев Източник fakti.bg / Уведомете […]