Почина бившият играч на Реал Мадрид Фреди Ринкон

NetNews

Почина бившият играч на Реал Мадрид Фреди Ринкон

Снимка: GettyImages

Бившият капитан на националния отбор на Колумбия Фреди Ринкон е починал от травмите си, получени по време на пътен инцидент. Той беше на 55 години.

Бившият полузащитник на Реал Мадрид бе ударен от автобус в колумбийския град Кали в понеделник.

Той има 84 мача за представителния тим, в които е отбелязал 17 гола, играейки на три последователни световни първенства през 1990 г., 1994 г. и 1998 г.

Ринкон реализира едно от най-емблематичните попадения в историята на световните първенства в Италия през 90-а, завършвайки контраатака срещу Германия за равенството 1:1 в последната минута, което прати колумбийците в елиминациите – едва 60 секунди, след като Пиер Литбарски беше извел германците с едни гърди напред.

По европейските терени Ринкон се подвизава с екипите на Наполи и Реал, като в добавка изведе Коринтианс до триумф в дебютното издание Световния клубен шампионат на ФИФА (сега Световно клубно първенство) през 2000 г.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тежка катастрофа на Околовръстното в София край Мрамор

Тежка катастрофа блокира Околовръстния път на София в час пик. Инцидентът е станал при изхода за село Мрамор около 9 часа тази сутрин. Двамата шофьори са откарани в болница в тежко състояние, съобщава БНР. Причините за пътния инцидент се разследват от Пътна полиция. Движението в района е затруднено. По публикацията […]