Почина „личният геронтолог“ на Путин

NetNews

На 77-годишна възраст почина един от водещите руски геронтолози, основател на Института по биорегулация и геронтология, академик на Руската академия на науките Владимир Хавинсон.

Това съобщи вицегубернаторът на Санкт Петербург Олег Ергашев, предаде Телеграм каналът на The Moscow Times.

Ученият, когото медиите нарекоха „личен геронтолог“ на президента Владимир Путин, се занимава с проблемите на стареенето и удължаването на активния живот от началото на 90-те години на миналия век, регистрирайки 13 лекарства и 64 вида хранителни добавки на пептидна основа.

През 2017 г. Путин награди Хавинсон с Ордена на приятелството за специални постижения в областта на медицината. В интервю, дадено в навечерието на церемонията по награждаването, Хавинсон каза, позовавайки се на Библията, че ресурсът на човешкото тяло може да достигне 120 години, а минимумът е 100 години.

Той обеща на Путин поне още 20 години активен живот и го нарече „модел“ с „брилянтен потенциал“.

Хавинсон също така подчерта, че медицината трябва да удължава живота на държавниците, защото „по правило няма кой да замени опитен лидер“.

„И без него в страната ще започне политическа криза“, обясни ученият.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

РЗИ-Ямбол алармира за пик на варицела и скарлатина

Пик на варицела и скарлатина отчитат здравните власти в Ямбол. Само от началото на тази година случаите на варицела са 131, а през предходния месец са регистрирани 247 заболели. През декември 2022 година са били само 20 случая. Случаите са концентрирани основно в областния град, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Радостина Калчева, цитирана от БТА.
табела РЗИ-Ямбол