По молба на Вашингтон! Израел пуска хуманитарната помощ за ивицата Газа, идваща от Египет

NetNews

Израел няма да позволява доставката на хуманитарна помощ за ивицата Газа от израелска територия, но няма да блокира помощта, идваща за палестинския анклав от Египет, заяви днес канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, цитирана от Ройтерс, пише БТА.

„В светлината на молбата на президента на САЩ Джо Байдън, Израел няма да пречи на доставките на хуманитарна помощ от Египет, докато става дума само за храна, вода и лекарства за цивилното население в южната част на ивицата Газа“, се казва в изявлението.

„Израел няма да разреши хуманитарната помощ от своя територия за ивицата Газа, докато не бъдат освободени заложниците“, взети от палестинското ислямистко движение „Хамас“, уточни канцеларията на Нетаняху.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кабинетът удължи срока за доставки от Русия за плановия ремонт на VI блок на АЕЦ „Козлодуй“

Доставката на блокове вътрешно-реакторни детектори за Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде възможна до 15 ноември 2023 г. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, променяйки предходно свое решение за предоставяне на дерогация от забраните, въведени с Регламент №833/2014 относно ограничителни мерки с оглед действията на Русия, дестабилизиращи […]