По-ниските данъци изстреляха цените на имотите

NetNews

С 2.1% на месечна база поскъпнаха жилищата във Великобритания през април. Това е най-силното поскъпване на месечна база за последните 17 години. Причината е удължаване на данъчните облекчения при покупка на имот.

Днес цените на жилищата са със 7.1% по-високи спрямо април 2020 г. Темпът на поскъпване се доближава до максимума отпреди 6 години, когато беше регистрирано увеличение от 7.3%. Ограниченията и работата от къщи продължават да стимулират търсенето на по-големи апартаменти.

„Точно както наближаването на края на преференциалните данъци обявени от държавата доведе до забавяне в темпа на поскъпване на имотите, така и новината от април за удължаването на този срок предизвика нов скок на цените“, казва главният икономист на Nationwide Робърт Гарднер. От анализаторската компания са на мнение, че в близките месеци жилищата могат да поскъпнат още повече поради спад в предлагането и продължаващото желание на хората да се преместят в по-просторни имоти в резултат на продължаващата пандемия, която стопи интересът към малки имоти в централните части на големите градове.

Гарднер очаква забавяне в активността на купувачите през текущата година, в случай, че както се очаква, безработицата във Великобритания се увеличи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Renault пренася своите автомобили в горните сегменти

По време на онлайн събитие, организирано от французите от Renault и наречено Renault Talk #1, Лука де Мео повтори посоката, зададена за марката, която е и в основата на плана Renaulution. Ето и най-важните акценти, свързани с новостите в технологично отношение. • Renault пренася своите „автомобили за живеене“ в горните […]