Правителството отмени свое предходно решение за промени в основен закон

NetNews

Правителството отмени Решение на Министерския съвет от 01.06.2023 г., с което е одобрен проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Със същото решение се оттегля предложението за неговото разглеждане в Народното събрание.

Законопроектът предвижда да се регламентира статутът „търпимост“ на строежи или на части от тях, които съгласно ЗУТ са елементи на техническата инфраструктура и които отговарят на техническите правила и норми, но са изградени без необходимите строителни книжа.

Решението на Министерския съвет цели да осигури възможност на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което встъпи в длъжност след сформирането на редовно правителство, да направи анализ на проекта и евентуално да внесе промени в него.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Туроператор: Минаха много години, докато откажем българите да ходят на нашето море

„За съжаление, интересът към нашето Черноморие не се засилва. Твърде грешна е представата на нашите хотелиери по морето, че ако пият вода от морето и ядат мидите от черупките, ще накарат българите да се върнат.“ Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Димитър Попов, председател на Асоциацията на туроператорите. „Това […]