Правосъдният министър, предложен от ИТН, пише скандални статуси?

NetNews

Момчил Иванов е предложението на "Има такъв народ" за министър на правосъдието, стана ясно по-рано днес.

Иванов е адвокат и е депутат в 45-тото и 46-тото Народно събрание от ИТН. Избран е от 4 МИР във Велико Търново. През 2019 година е избран за координатор на ИТН в областта. Преподавал е в Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", в катедра "Частноправни науки". През 2019 година става доктор по гражданско и семейно право.

През 2021 година пък в пространството на социалните мрежи започват да циркулират снимки на публикации на Момчил Иванов, които са меко казано скандални, ако приемем, че идват от човека, който най-пряко ще отговаря за провеждането на съдебна реформа в България. За съжаление достоверността на публикациите не е проверяема, тъй като профилът на Иванов не е публичен.

В една от снимките виждаме публикация с текст: "Прибиваме комунистите в Благоевград с 57% на 42%!Време е за ДРУГО!".

Без да коментираме съдържанието, ясно виждаме две грешки в тези две изречения – вместо пребиваме, прибиваме; другата грешка е липсата на разстояние между удивителния знак и думата "време". Припомняме, че Момчил Иванов е доктор по право.

Припомняме също, че след като поканата от ИТН за срещата с ИБГНИ вчера беше публикувана от адв. Николай Хаджигенов във Фейсбук, много потребители в социалната мрежа се възмутиха от неграмотното изписване на въпросната покана.

В другата снимка виждаме публикация, в която Момчил Иванов определя дадени политически фигури (от коментарите съдим, че става дума за "Демократична България") като "соросоидни платени политици-майкопродавци". Явно в "Има такъв народ" квалификациите са неприемливи само в една посока. Припомняме, че в своето включване на живо от неделя Слави Трифонов отдели особено внимание да обясни, че квалификацията "чалгар" е неприемлива и че трябва да се гледат действията, а не да се слагат етикети. Предложеният от ИТН министър на правосъдието Момчил Иванов обаче вероятно не мисли така (ако приемем публикациите от снимките за автентични, което нямаме причина да не правим).

В същата снимка виждаме и определението "гнусна паплач", като вероятно това са всички хора, несъгласни с действията на ИТН, които го заявяват публично.

И в този пост изобилстват пропуски в граматиката, пунктуацията и правописа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов: Ако това са имената, това не е правителство на промяната

Ако имената на хората в проектоправителството, които се появиха в медиите, отговарят на действителността, ние не можем да кажем, че това е правителство на промяната. Това заяви за "Дойче веле" съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той коментира имената, които по-рано днес изтекоха в медиите, като се твърди, че именно […]