Превозвачите ще обжалват решението за по-високи ТОЛ такси от 1 юли

NetNews

Превозвачите ще обжалват решението на правителството от 1 юли да има по-високи ТОЛ такси, както и да се увеличи обхвата на ТОЛ системата у нас.

След неколкократни национални протести, последваха преговори между превозвачите и представителите на регионалното министерство, но до резултати не се стигна и промените бяха приети. Според бранша това ще доведе до по-висока инфлация в страната и ще се повишат цените на храните, съобщават от novini.bg.

„Очакваме от първи юли цените на всички стоки и услуги, които се извършват с камиони, да се повишат. По наши сметки цената на един хляб ще се увеличи с между 3 и 5 стотинки, а всички останали стоки, в зависимост от това на какво разстояние и докъде се превозват, също ще се увеличат. А това ще доведе до увеличаване на инфлацията в национален план“, коментира Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Италия ще предостави военна помощ на Украйна

Италия ще доставя на Украйна тежко въоръжение, вероятно гаубици. Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте заяви това в рамките на срещата на върха на лидерите на НАТО в Мадрид, когато говори за необходимостта от военна помощ за страната ни, цитира news.bg. Той е призовал другите членове на Алианса да увеличат доставките […]