Президентът: Извинявам се на опечалените семейства

NetNews

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол се извини на сънародниците си заради смъртоносната блъсканица по време на улично парти за Хелоуин, при която на 29 октомври загинаха 156 души и бяха ранени 197, предаде Ройтерс.

Повечето от жертвите и пострадалите бяха млади хора. Президентът поднесе извиненията си на среща с експерти в сферата на сигурността, на която бяха обсъдени възможни промени в правилата за сигурност при провеждането на подобни мероприятия.

„Не бих дръзнал да се появя пред родителите, загубили своите синове и дъщери, но в качеството си на президент, който е длъжен да защитава живота на хората и да гарантира сигурността им, аз съм съкрушен“, изтъкна Юн Сук-йол. „Съжалявам и се извинявам на опечалените семейства, които преживяват една неописуема трагедия, и на хората, които споделят болката и мъката им“, каза още той.

Най-много критики бяха отправени към полицията. Само 137 полицаи бяха разположени в района, въпреки че се е смятало, че там ще дойдат около 100 000 души. Днес президентът обеща голяма реформа и на полицията, за да не се стига до подобни инциденти в бъдеще.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Световни гиганти се връщат в Русия

Министерството на промишлеността и търговията забрани паралелния внос на парфюми и козметика от Lancome, Redken, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani и Kerastase, тъй като марките са готови да възобновят доставките си за Русия, съобщи пресслужбата на министерството. „Да, тези марки са част от изключенията и съответно паралелният внос е невъзможен […]