Президентът на Наполи: Италианският футбол ще умре!

NetNews

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис остро възропта срещу новата сделка за телевизионното излъчване в Италия на мачовете от Серия „А“. От Sky и DAZN купиха правата за следващите 6 години, плащащи общо 4,5 млрд. евро за този период. Италианският шампион обаче беше сред трите елитни клуба, които не подкрепиха това споразумение.

“Това е загуба за италианския футбол, който ще умре заради тези оферти. Sky и DAZN не са компетентни и не правят добро за италианския футбол. Стойността на нашия футбол трябва да идва от инвестиции, а феновете са абсолютното добро. Когато видя пакети, включващи Шампионска лига, Серия А, сериали и предавания, не разбирам истинската стойност на италианския футбол. DAZN го продава заедно с други спортове.

Беше глупаво да се сключи петгодишна сделка след споразумението на Саудитска Арабия, въпреки че в близост има война (визира провеждането на минитурнира за Суперкупата на Италия – б.р.). Sky и DAZN не правят страхотни инвестиции. Онзи ден гледах Арсенал – Челси от Премиър лийг. След това наблюдавах и три мача от Серия „А“. Излъчването на нашия футбол е смехотворно, но тези телевизии въобще не са ни казвали за това. Продължаваме да говорим за реални стадиони, но никога не мислим за виртуалните такива”, коментира Де Лаурентис на пресконференция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Предизборно: "Паяците" в Бургас не вдигат коли, нито слагат скоби на паркирали неправилно в Синя зона

В Бургас „паяците” не вдигат неправилно паркирали коли, нито им поставят скоби в „Синя зона”. Това се прави с цел да не дразнят хората седмица преди местния вот и да настройват избирателите срещу настоящия кмет“, твърди кандидатът за кмет на община Бургас Димитър Найденов, цитиран от „Флагман“. Той заяви още: […]