Президентът на Никарагуа: Епископите са банда убийци

NetNews

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега обвини католическите лидери, че са „банда убийци“, твърдейки, че епископите в Никарагуа са призовали протестиращите да го убият по време на демонстрациите през 2018 г., предаде Aleteia.org.

Той също така презря призива на папа Франциск за диалог в страната. В язвително обръщение по повод 43-ата годишнина на Националната полиция Ортега нарече Католическата църква „перфектната диктатура“: „Кой избра епископите, папата, кардиналите? С какъв морален авторитет те говорят за демокрация? Всичко [в църквата] е наложено. Това е диктатура, перфектната диктатура. Това е тирания, съвършената тирания”, каза политикът.

Ортега спечели изборите през 2021 г., след като дисквалифицира и затвори опозиционни кандидати. Оттогава режимът му преследва свещеници и епископи, застъпващи се за защита на правата на човека и демократичните институции. Папа Франциск каза, че е убеден, че диалогът може да създаде основа за съвместно съществуване в централноамериканската държава.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЦСКА е измъкнал Жираир Шагоян под носа на португалския гранд Порто

ЦСКА е измъкнал под носа на носител на КЕШ арменския нападател Жираир Шагоян, разкриха от „Армията“. Крилото, което дебютира при трудната победа над Пирин (Бл) преди няколко дни, е било следено от португалския гранд Порто, пише „Мач Телеграф“. Оттам са искали да вземат Шагоян във втория си отбор, за да […]