Президентът стартира инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“

NetNews

Днес президентът Румен Радев даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засажда бели брези в Плана планина край София.

"Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност", каза президентът Радев, цитиран от Българската национална телевизия.

"Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот. Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят", отбеляза държавният глава.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Декоративни яйца красят Ямбол за Великден

На 2 май 2021 година предстои православните християни да посрещнат най-големия християнски празник – Възкресение Христово. По този повод в централната градска част, пред сградата на Община Ямбол, вече са разположени седем големи яйца за украса, боядисани и нарисувани от ямболски художници. Красиви и пъстри, те преплитат традиции и иновации. […]