Проговориха жертви на пловдивските полицаи

NetNews

Наричат ги „ударната бригада на пловдивската полиция” или „Главна дирекция Трето РУ”. Работят ударно на територията на всички районни в Пловдив, както и извън границите на града и областта. Използват частните си коли и дори и униформените им служители не носят полицейска униформа, когато са изпратени да изпълняват поръчки. Използват пагона, за да нарушават закона. Като в случая със склад за съхранение на технически коноп в село Болярци – област Пловдив, разказва NOVA.

В склада, който е собственост на частна фирма, са извършени няколко кражби на марихуана. Затова и жената, която отговаря за него, заедно със сина ѝ, често го наблюдава през нощта. Като в нощта на 5-ти срещу 6-ти април.

Жената подава сигнал до тел. 112. Сигналът е приет, но по него не е работено.

След проверката на NOVA става ясно, че автомобилът, на който жената диктува регистрационния номер, е собственост на Самуил Хаджиев-началникът на Трето РУ в Пловдив. Шофира го без притеснения до деня на ареста му.

Групата се приготвили да изнасят около 500 кг марихуана, гледана законно за медицински цели, по данни на прокуратурата. Стойността на количеството е милиони левове. Преди това полицаите тествали качеството на конопа не в специализирана лаборатория, а през известни пловдивски дилъри, които са потвърдили, че могат да продадат стоката.

Каква е хронологията на случилото се? Според източници на NOVA по-рано през деня на 5-и април секретен пост от цивилни полицаи наблюдава и обикаля района около склада. Докладват на Хаджиев дали има движение и дали влизат и излизат автомобили. Надвечер с личния автомобил на началника на Трето РУ, в извънработно време, до склада идват самият Самуил Хаджиев и лично директорът на пловдивската полиция –Йордан Рогачев. Хаджиев носи шапка и маска, за да не бъде разпознат от камерите. Решено е да се действа, но на секретния пост е обяснено, че всичко е наред и собственикът на склада има всички надлежни разрешителни. Тази версия обаче е само за секретния пост. Разпоредено е на полицаите да се прибират и да не се занимават повече с този склад, защото всичко е законно. Рогачев и Хаджиев се връщат в Пловдив. Около полунощ началникът на Трето РУ отново идва в селото с един от най-доверените си хора, който е острие на наказателния отряд – служителят от отдел „Криминална полиция” –Атанас Качаков. Връщат се, за да извършат кражбата, която е осуетена.

Потърпевшите от склада за марихуана са твърдо решени да си търсят правата. И нещата не остават така. Прокуратурата повдигна обвинения на Самуил Хаджиев и Атанас Качаков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българин осъществява връзката на ООН с Хамас

Българинът Мирослав Зафиров работи в представителството на ООН за Близкоизточния мирен процес и от години осъществява връзката на ООН с Хамас и другите палестински организации, както и с израелската държавна машина, предаде bTV. Завършил е история на Близкия изток и от доста години вече работи там. Първоначално като дипломат във […]