Продават на търг първия туит

NetNews

Съоснователят на Twitter продава първия си исторически туит, а офертите вече летят. Първата публикация в Twitter, направена от съоснователя и настоящ директор Джак Дорси през 2006 г., се продава от петък. Съобщението е публикувано на 21 март 2006 г. и ще навърши 15 години този месец.

В събота сутринта цената достигна 363 хиляди долара, а същия ден следобед цената скочи до 1,5 милиона и до вечерта достигна шеметните 2,5 милиона долара.

Най-упоритият участник в търга ще получи цифров сертификат за туит. NFT, през която преминава продажбата, казва, че притежаването на туит е нещо като да имате вещ, подписана от спортист. NFT е специален тип токен, подобен на криптовалутите, а не реални пари.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рая и последният дракон оглави боксофиса в Северна Америка

Макар киносалоните в Ню Йорк да отвориха вратите си, някои от новите филмови заглавие трудно привлякоха публика – знак, че възраждането на боксофиса може да почака още няколко месеца, пише Ройтерс. Компютърно анимираният "Рая и последният дракон" дебютира с 8,6 милиона долара приходи от 2045 киносалона. Това е достатъчно, за […]