Проектът за паметник на Гунди влезе за обсъждане в Министерството на културата

NetNews

Проектът за вдигане на паметник на футболиста Георги Аспарухов – Гунди в близост до родната му къща в столичния квартал „Редута“ ще бъде обсъден на заседание на Специализирания експертен съвет за изобразителни изкуства в Министерството на културата, съобщиха от ведомството в понеделник.

Това стана след среща на зам.-министъра на културата Пламен Славов с представители на Инициативния комитет за издигане на паметник на загиналата при трагична катастрофа легенда на „Левски“.

Хиляди хора са дарили средства за паметник на футболиста, който си отиде много млад и тази година щеше да навърши 80 години.

Миналата есен районният кмет на „Слатина“, където попада кв. „Редута“, Георги Илиев обяви, че е готов проектът за паметника. Той е изработен от скулптора Любомир Григоров, а архитект е Николай Петков. Всички дейности по изработката и монтажа ще струват около 80 хил. лв., съобщи тогава кметът Илиев. Обявените събрани средства бяха 30 хиляди лв.

На сегашната среща, в коят оса участвали и председателите на Националния фен клуб на ФК „Левски“ Степан Хиндлиян и на „Левски София – Запад“ Милен Панайотов, който се грижи за събирането на средства за благотворителни инициативи, са били изяснени процедурата и необходимите стъпки за съгласуване на проекта за паметник с прилежащия към него ландшафт в район „Слатина“.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

19-годишен пиян и без книжка удари патрулка при гонка в Русе

Снимка: БГНЕС 19-годишен пиян шофьор, който няма книжка, задържа полицията след гонка в Русе. Вчера около 14.45 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за лице в нетрезво състояние, управляващо автомобил „Порше Кайен“ в района на лесопарк „Липник“, с. Николово. Веднага към мястото са изпратени полицейски сили, но междувременно е […]