Прокуратурата разследва случая с бебето със счупен крак

NetNews

Прокуратурата разследва случая с бебето със счупен крак

Снимка: Pixabay

Районната прокуратура в Благоевград е започнала разследване по случая с бебето, което беше изписано със счупен крак от държавната болница в града, след като е било прието за лечение на жълтеница.

Прокурор Борислав Ковачки заяви за БНТ, че е образуваното дело по чл.134 от НК за причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на задълженията.

Още по темата

6 апр 2023 09:11

28

Разпитват се служители на неонатологичното отделение, както и близки на пострадалото бебе.

До момента е ясно, че детето е било прието на 4-и април, направен му е преглед, при който не е имало следи от наранявания. При повторен преглед на следващия ден е установено, че детето има фрактура, която налага транспортирането му в „Пирогов“.

Преглеждат се и камерите от отделението. От болницата в Благоевград провеждат вътреболнично разследване.

Официална информация от там се очаква утре следобед, тъй като все още не са прегледани камерите, от които трябва да стане ясно какво се е случило.


 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Трима български граждани са сред пострадалите от отслабването с ботулинов токсин в Турция

Трима български граждани – две жени и един мъж – са сред пострадалите от терапията за отслабване с ботулинов токсин в Турция, за която сигнализира Европейският център за контрнол и превенция на заболяванията (ЕCDC). Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. От тримата пострадали български граждани само една […]