Прокуратурата: Рашков да се въздържа от „фалшиви новини“, няма образувано досъдебно производство

NetNews

В прокуратурата няма образувано досъдебно производство. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БТА.

Тя сподели още, че е в интерес на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространението на неистини и "фалшиви новини".

Припомняме, че служебният министър в МВР заяви, че срещу него има образувано дело в прокуратурата след публикация в медиите, в която се твърди, че той и заместник-началникът на ДАТО готвят "Бръмбаргейт" 2, а мишена е главният прокурор.

От Софийската градска прокуратура (СГП) също уточниха, че са възложили на Националното бюро за контрол на специализираните разузнавателни средства, във връзка с неговите компетенции по закон, извършването на проверка в Дирекция “Вътрешна сигурност“- МВР, ГДБОП-МВР и ДАНС, която следва да установи извършени нарушения при прилагането на СРС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС подкрепя Чехия за Русия

Европейският съюз обяви, че ще подкрепи Чехия в диалога с Русия, съобщи ТАСС. Това стана ясно след европейска среща на върха. ЕС обяви подкрепа за действията на Чехия. Страната отпрати голяма група руски дипломати. Това стана след разкрития за действията на руското правителство в страната. Очаква се европейските представители да […]