Протест блокира движението по бул. „Дондуков“

NetNews

226-ти ден на антрипавителствени протести се провежда в центъра на София. В деня, в който България отбелязва 148 години от гибелта на Васил Левски.

Протестиращите блокираха движението по бул. "Дондуков". На площада, протестиращите се запознаха с Декларацията за чиста и свята република и призоваха за оставка на правителството на Байко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, съобщи novini.bg.

Протестиращите смятат, че управлението на Бойко Борисов не се ръководи от заветите на Апостола на свободата Васил Левски и за 226-ти пореден ден излязоха на протест.

Под звуците на патриотични песни с развети знамена и портрети на Васил Левски те дадоха сигнал, че ще продължат с демонстрациите си и ще проведат поредния си митинг-протест, обявен като "Поход на свободата". Протестиращи смятат, че е крайно време да започне изграждането на чиста и свята република така, както Левски е завещал.

В декларацията „За чиста и свята република“ има общо 33 искания към политиците, които желаят да участват в бъдещото управление на страната. Сред исканията са такова за пълна ревизия на трите правителства на Бойко Борисов, кратък мандат на предстоящото 45-о Народно събрание и предсрочни парламентарни избори наесен, отказ от преговори и съвместни действия на политиците с ГЕРБ за бъдещи инициативи и др.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Уволняват полицаите, присъствали на купон край Сандански

Дисциплинарно ще бъдат уволнени полицаите, присъствали на купона край Сандански, съобщи БТВ. Това е решено, след като проверката е установила нарушение. Тежкото наказание се налага, заради това, че поведението на служителите на реда е уронило авторитета на институцията. Започват дисциплинарни производства за уволнения срещу всички, които са присъствали на празненството. […]