Проучване: Цигарите не пазят от COVID-19!

NetNews

Тютюнопушенето е основен рисков фактор, допринасящ за по-сериозно протичане на заболяването от COVID-19, разкрива в. "Та Неа".

Медията се позова на неотдавнашен анализ на Кардиологичната клиника на Атинския университет.

Въпреки че по време на началната фаза на пандемията беше забелязано, че процентът на пушещите, хоспитализирани поради COVID-19, е по-нисък от този на общата популация, внимателен и по-дълъг анализ на данните показа, че това е всичко друго, но не и истина.

По-конкретно, систематичният преглед и анализ на проучванията сред 6310 пациенти, проведени от Кардиологичната клиника на Атинския университет, показат, че тютюнопушенето всъщност увеличава риска от тежки заболявания от COVID-19 с 34 %.

Нещо повече, пациентите, които пушат, имат повече симптоми като треска, кашлица и затруднено дишане и е по-вероятно да бъдат хоспитализирани от непушачите.

Данните от проучването са сериозно предупреждение към гърците, които са известни като страстни пушачи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румънци започнаха да пълнят "Слънчев бряг"

Румънски туристи започнаха да пълнят отворените хотели в курорта "Слънчев бряг". "Над 600 гости са пристигнали вчера в нашия хотел, като настанявахме и в съседни обекти", съобщи за TravelNews Венелин Ташев от сдружението “Клуб на хотелиера в Несебър” и собственик на хотел “Котва” в курорта. Те са със собствени автомобили […]