Проф. Радулов за очакваната мигрантска вълна: Оградата по границата не е наред

NetNews

Истината е, че има много проблеми. Още в началото на годината получих информация от мои близки и приятели, част от тях служители в гранична полиция, че оградата по границата не е наред и в нея има сериозни пробойни, на места се е свлякла, част от датчиците не са в добро състояние и не работят. Така проф. Николай Радулов от ИТН, председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, отговори на въпроса готова ли е страната ни да посрещне нова мигрантска вълна.

В понеделник той е говорил с главния секретар на МВР Петър Тодоров и с шефа на Гранична полиция Деян Моллов, които са били на обиколка по границата.

„Оказа се, че част от нещата, за които знаех, са съвсем основателни – има проблеми в охранителните системи, има проблеми в датчиците и охранителните системи, има дупки в граничното съоръжение. Но има и друг проблем, за който не са мислили, тези които са създавали оградата – растителността бясно израства и изкъртва оградата от основи. Скоро ще има много повече дупки в оградата“, уточни Радулов.

Според него проблемът е в това, че не са отделени средства и не е направен план за поддържане.

Той обяви още че, че при последните акции на полицията през последните седмица в центъра на София и в околностите на града намират големи групи нелегални мигранти и по-голяма част от тях са от Афганистан.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арсенал взема полузащитник от Реал за близо 40 млн.

Полузащитникът Мартин Йодегаард е футболист на английския Арсенал. Така твърди италианският журналист Фабрицио Романо, който се слави с безгрешната си предварителна информация по сделките във футболна Европа. Арсенал ще заплати малко под 40 милиона евро на Реал Мадрид за услугите на норвежкия плеймейкър, който прекара втората част от изминалия сезон […]