Пускат всички ваксинирани в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“

NetNews

Всички ваксинирани български граждани, както и тези, които представят документ за имунитет, издаден от компетентни български власти, вече могат да влизат в Турция без отрицателен PCR тест. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на Министерството на външните работи.

В текста не се уточнява дали турстите трябва да представят тест от лаборатория за наличие на антитела или път тест за вече прекаран COVID-19. Както и, ако е стар положителен тест, какъв е максималният период, през който той е валиден. Ясно е обаче, че ако имате вече направена ваксина с две дози преди минимум 14 дни или доказателство за имунитет, ще можете да ги представите само на сухоземния граничен пункт между "Капитан Андреево" и "Капъкуле".

За останалите пунктове за влизане в Турция засега остава старият режим – задължително представяне на отрицателен PCR тест. Българските граждани, които не са ваксинирани поради възрастта си (под 18 години), ще бъдат освободени от тестване и карантина съгласно горните правила, ако пътуват със семействата си, които имат сертификат за ваксина, се казва още в сайта на външно министерство. За пътуване в Турция все още е необходимо и да си извадите QR код, което се случва след попълване на лични данни и кратка информация да престоя ви в Турция. Той е необходим за свободно движение в страната, както и за посещение на търговски центрове например.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Венци Стефанов: Пет отбора играха джобен билярд! Аман от простотии

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отправи съвет към Борислав Михайлов. Пред Sportal.bg босът на "белите" призова да се даде шанс на големите футболни центрове, вместо да се прибягва дo взимането на непопулярни решения. Стефанов визира формата на efbet Лига за новия сезон. "Чудно ми е защо Българският футболен съюз се […]