Пуснаха 3 км от АМ „Струма” край Симитли

NetNews

Нови близо 3 километра от магистрала „Струма” са пуснати в движение. Отсечката се намира между село Железница и Симитли, като пътуващите в посока „Кулата” ще се движат еднопосочно по досегашното трасе на Е-79, а в посока София движението ще е в едното платно на магистралата, съобщи Нова тв. Тунел „Железница“ е напълно готов, но за да бъде пусната в експлоатация цялата отсечка между Благоевград и Симитли е нужно да се укрепят две свлачища, по които ще се работи в следващите месеци.

„Най-вероятно в средата на следващата година строителят е поел ангажимент да завърши укрепването на цялото свлачище и да може да се пусне целия участък. Позволихме си да пуснем макар и минимален участък, защото считаме, че колкото и да е минимално ще има облекчаване на движението”, каза министърът на благоустройството Иван Шишков.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Машините за гласуване потеглиха под полицейска охрана

Под полицейска охрана машините за вота потеглиха от София към областните управи в цялата страна. Министерството на вътрешните работи ще охранява общо 309 лъча с камиони, които транспортират устройствата. Последните доставки ще са в София и в София-област заради малкото разстояние от столичния склад. След пломбирането на машините всички шофьори […]