Путин забрани смяната на пола в Русия

NetNews

Руският президент Владимир Путин подписа закона за забрана на операциите за смяна на пола, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Хората, които имат различна полова идентичност, вече няма да могат да се подлагат да хирургични процедури или да получават рецепти за хормони. Изключения се допускат само при лечението на вродени аномалии и малформации.

Законопроектът, предвиждащ и анулирането на браковете, в които единият от партньорите е сменил пола си, бе приет единодушно от Държавната дума (долната камара на руския парламент) в средата на този месец.

Авторите на новите текстове посочиха, че искат да предпазят културните традиции и семейните ценности от “западните идеологии“.

Правозащитници виждат в новото законодателство нарушаване на правото на самоопределение. Засегнати лица се опасяват, че ще бъдат подложени на още по-голямо социално изключване и ще омразата и нападенията срещу тях ще се засилят.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Удави се личният готвач на Барак Обама ВИДЕО

Личният готвач на бившия президент Барак Обама се е удавил близо до дома на семейството в Мартас Винярд, предаде Асошиейтед прес, предаде БТА. Щатската полиция на Масачузетс потвърди, че от местно езеро е било извадено тялото на 45-годишния Тафари Кембъл. Той бил влязъл в езерото да кара дъска за гребане. […]