Путин отива в Турция

NetNews

Президентът на Иран, Ебрахим Раиси, и руският държавен глава Владимир Путин се очаква да посетят Анкара. По план Раиси ще пристигне в турската столица този месец, а Путин – през февруари, съобщава в. „Хюриет“.

След последното посещение на италианския министър-председател Джорджия Мелони Анкара се готви да посрещне още двама важни гости, отбелязва изданието.

Вестникът напомня, че визитата на иранския президент беше отложена два пъти преди това. По информация на „Хюриет“ Раиси може да пристигне в Турция на 24 януари, макар че тази информация все още не е потвърдена. Президентът на Иран отмени планираното си посещение на 4 януари след атаки в град Керман, при които загинаха над 100 души. Преди това визитата беше планирана за 28 ноември, но и тя бе отменена.

Очаква се Раиси да се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган в Анкара. Иранският президент ще участва в осмото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище Турция-Иран, на което се предвижда подписването на около десет споразумения в различни области като икономика, търговия, транспорт, култура, наука и медии.

След посещението на Раиси се очаква руският лидер Путин да посети Турция. Непотвърдена информация в руски и турски медии указва, че Путин ще се срещне с президента Ердоган на 12 февруари. В рамките на срещата се предвижда обсъждане на двустранните, регионалните и глобалните въпроси, включително руско-украинската война, конфликта между Израел и „Хамас“, както и случващото се в Червено море, посочва „Хюриет“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Деликатно равновесие! Иранският първи дипломат тръгва на мирна мисия към Пакистан

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан ще посети Пакистан следващата седмица по покана на пакистанския му колега Джалил Абас Джилани, предаде иранската новинарска агенция ИРНА, цитирана от БТА. Двамата външни министри разговаряха по телефона и се споразумяха да върнат посланиците си в столиците на двете страни до петък. Високопоставеният ирански […]